Home

OVER ONS

Na een periode van ruim vijftien jaar ervaring te hebben opgedaan, waaronder de uitvoering van het groot havenproject van Saldanha in Zuid Afrika voor de uitvoer van ijzererts, is Waco Schoombie b.v. opgericht in 1985 voor het ontwerpen en uitvoeren van staal- en betonnen constructies.  In het begin werd geconcentreerd op het ontwerpen en berekenen van hulpconstructies voor projecten in de Midden Oosten waaronder een acht verdieping hotel in Kuwait en viaduct IP71 in Abu Dhabi.

Zelf een fanatieke golfer, “vroeger meer”, is de noodzaak voor “ballenvangers” ontdekt en is de eerste ballenvanger ontworpen en geplaatst voor Golfbaan Ijsselweide gedurende 1992. Daarna is een definitieve vormgeving aan de driehoekvakwerkmasten ontstaan en wordt heden nog toegepast. Inmiddels zijn er ruim zestig ballenvangers geplaatst in Nederland, Frankrijk, Italie, Duitsland, Noorwegen, Belgie en ook nog in Azerbaijan. Niet alleen worden mastenconstructies voor ballenvangers gebouwd, maar plaatsen wij ook palenconstructies voor ballenvangers.

Vanuit een gezond bedrijf hebben we vanaf de eerste dag samenwerking met specialisten bedrijven Vercon Elst b.v. uit Lienden voor staalconstructies, en Nettenbedrijf van Dijk uit Katwijk aangegaan.

Ons bedrijf is CE-gecertificeerd als enige in Europa voor het ontwerpen en uitvoering van ballenvangers

Voor nadere informatie verwijzen wij u graag naar de  verschillende hoofstukken in onze web-site

Schoombie van den Heever